3d øje, emotionel processering

Emotionel processering

For at der kan skabes en forandring, kræves det, at vi kommer til kernen af vores ubehag eller problem. Kernen af vores problem er et bestemt følelsesmæssig imprint, som ofte er opstået i barndommen.

Da vi var et lille barn, var dette følelsesmæssige imprint ubærligt for os, Vi havde ikke ressourcerne til at deale med det. Dette imprint har vi taget med i vores voksenliv, og du vil måske opdage, hvis du virkelig sanser og mærker din krop at der en bestemt følelsesmæssig stemning som du ofte løber fra. Måden vi dealer med den følelsesmæssige stemning er ofte igennem at bedøve den. Det kan være med forskellige ting. Får nogle er det stoffer, sex, gambling, mad, alkohol, arbejde, selv igennem selvudvikling og spiritualitet m.m.

Min måde at deale med mine følelser, har været at spise sukker. Jeg har på en eller måde tillært mig, at når der opstår følelser skal de spises. Dette betyder at hver gang de svære følelser melder ind, bliver de spist. Dette afholder mig fra at integrere dem. Der er er ikke noget som er rigtigt eller forkert. Men når jeg spiser mine følelser, får jeg ikke integreret dem, og der sker ingen følelsesmæssig transformation.

Hvis jeg derimod “vælger” at mærke mine følelser. Hvor sanser jeg dem i min krop? Hvordan føles de? I stedet for, at jeg fortæller en historie om dem. Dette er i øvrigt en af de primære grunde til at vi rager uklar med andre. At vi ser andre igennem et filter af en historie som vi har fortalt os selv utallige gange igennem vores liv. I emotionel processering trækker vi ansvaret tilbage til os selv, og hvor der er ansvar er der også power i min optik.

Så i terapien med mig, træner vi din evne til at kunne være med de svære følelser uden at skulle skubbe dem væk eller bedøve dem. Og det handler ikke om at gøre det perfekt eller rigtigt. Det handler om at være nysgerrig på hvad der foregår inde i dig. Jo mere at du kan rumme dine følelser, desto mere energi og glæde vil du få, da glæde er en tilstand. Og når du kan rumme dine følelser/emotioner, så kan du opdage at du kan opleve flere følelser på en gang.

Du ender med at komme i den tilstand, hvor det er lige meget hvad du oplever inden i. Om det er rart eller skidt. Du er blot interesseret og nysgerrig på hvordan de følelser opleves. Og fra det udgangspunkt, kan du leve livet, hvor du modtager dine følelser med åbne arme.

Similar Posts